Energie & Duurzaamheid

Ondanks dat het gebouw waarin Wijkvereniging De Weide is gehuisvest eigendom is van de gemeente Hoogeveen hebben we diverse maatregelen getroffen om e.a. duurzamer en goedkoper te maken.

We hebben o.a. geïnvesteerd in een tweetal zonnepaneel-installaties op het dak van het gebouw. Tevens vervangen we, waar nodig, energieslurpende horeca apparatuur zoals koelkasten en vriezers.

In 2022 zijn de oude toneellampen vervangen door led exemplaren. Hierdoor besparen we niet alleen meer dan 90% aan energie ten opzichte van de oude lampen, maar deze kunnen alle kleuren tonen, en, voor de toneelspelers nog wel grootste voordeel, ze produceren geen warmte meer.

Alle overige verlichting in het gebouw is, waar mogelijk, ook vervangen door led exemplaren en de biljartverwarming gaat inmiddels via een tijdschakelaar.

Is het dan nu klaar? Zeker niet! We willen erg graag het gebouw verwarmen door middel van een warmtepompinstallatie, De huidige gasgestookte CV ketels zijn erg duur in gebruik, maar deze zijn eigendom van de gemeente en we zijn daarom afhankelijk van het beleid van de gemeente. We zijn fondsen aan het werven voor een derde zonnepaneel-installatie